Inapropiades o fraudulentes


Aquest tipus de pràctiques inestabilitzadores del sistema capitalista està reflectit en els següents subtemes:


Cada un d'aquests subtemes conté diversos articles.



L'inici de l'incendi
JP Morgan i Citigroup van ser determinants en la fallida de Lehman Brothers a l'exigir més dipòsits per operar amb ells i canviar els acords en matèria de garantia (...).
(...) L'ex cap executiu de Lehman (...), l'ex directora financera (...), l'ex subdirector general executiu (...) i l'ex director gerent (...) van certificar informes falsos sobre els comptes del banc (...).
La firma novaiorquina va fer fallida el 15 de setembre del 2008 (...). "una quantitat limitada d'actius propietat de Lehman es van transferir a Barclays".
Washington. Bloomberg, JP Morgan y Citi precipitaron la quiebra de Lehman Brothers, La Vanguardia 13-03-2010.


Multa a un banc
L'Autoritat de Serveis Financers britànica (FSA) ha imposat al banc nord-americà JP Morgan una multa rècord de 39,87 milions d'euros per cometre una infracció greu al no protegir els diners dels seus clients britànics. La filial de l'entitat JP Morgan Securities va incomplir la legislació vigent en el país al no gestionar de forma separada els diners dels seus clients i el seu propi capital entre novembre de 2002 i juliol del 2009. D'aquesta manera, l'entitat va còrrer el risc de perdre els diners dels seus clients.
Europa Press, Multa récord para JP Morgan, La Vanguardia 5-06-2010.