Nous organismes i mecanismes


(...) el proper ú de gener de 2011 (...) haurien de començar a funcionar els nous organismes de supervisió financera cridats a evitar la repetició de l’actual crisis en el continent, a judici dels responsables comunitaris derivada de errors de vigilància dels reguladors. (...)
La nova arquitectura legislativa compren la creació d’un consell europeu de risc sistèmic encarregat d’alertar sobre possibles desequilibris globals en els mercats; els seus dictàmens finalment no seran vinculants. (...)
(...) aquests organismes hauran (...) de supervisar l’activitat de les agències de qualificació re riscos i tindran poders per prohibir temporalment i a escala europea operacions que suposin un risc per a l’estabilitat financera, per exemple les vendes a curt. (...)
(...) el comissari europeu a càrrec de serveis financers (...) va ressaltar que "No hem d’oblidar que hem mobilitzat el 17% del nostre PIB per salvar al sector financer". Per a l’eurodiputat i ponent Ramon Tremosa (...) aquesta legislació suposa "una reforma equivalent a la creació de l’euro".
Beatriz Navarro, La UE acuerda su mayor reforma financiera tras el inicio de la crisis, La Vanguardia 23-09-2010.