La banca: una entitat que ensopega més d'una vegada amb la mateixa pedra


Quatre dels grans banquers de Wall Street (...) van demanar disculpes per la seva "conducta temerària" i per no veure el perill quan el van tenir davant dels nassos. Es van equivocar, sí; però això no evita la defensa i la perseverança en el pagament de bons milionaris als executius, una de les pràctiques considerades més pernicioses.
(...) van reconèixer la seva culpa després de prestar jurament, durant la primera de les compareixences davant la comissió mixta Congrés-Senat a Washington. (...)
Les quatre entitats van ser rescatades gràcies a la injecció de fons públics, i els han retornat.(...)
¿Han après la lliçó? (...) el president d'aquest grup de treball (...) va extraure una resposta: "No". Malgrat les pràctiques de risc, de posar tot el sistema financer a la vora del col·lapse, els principals responsables del caos van defensar la política de compensacions milionàries, que pensen mantenir. [El banquer del Bank of America] va insistir que nombrosos empleats de Bank of America na van participar en la crisi i, per tant, no mereixen ser penalitzats". (...)
Els crítics han assenyalat Goldman Sachs com una de les institucions que de manera deliberada va endossar hipoteques 'contaminades' i productes tòxics.
Francesc Peirón, Wall Street reconoce sus pecados, La Vanguardia 14-1-2010.