Del dit al fet ...


El poder dels lobbies actua
(...) si, amb hàbils moviments especulatius, aquests executius fan pujar a la borsa les accions de la seva institució, ¿per què no han de rebre una part dels beneficis?
Per trencar aquesta lògica hi havia les reformes financeres que tots els governs van prometre en els moments de màxima angoixa. Però s’han quedat fins ara en paraules. (...) “Al llarg de l’últim any no hem deixat de sentir els nostres legisladors que volien protegir els ciutadans. Presumiblement, molts fins i tot ho pensaven. Però el poder dels ‘lobbies’ dels bancs –i les seves contribucions a la política- pot ser irresistible”.
Carlos Elordi, El Periódico 18-10.2009.

La refundació de Sarkozy
Després de la refundació del capitalisme que proclamava fa un any Nicolas Sarkozy, els intents per limitar els sous dels alts executius han quedat en meres recomanacions que no estan obligats a complir.
Emilio López Romero, Wall Street Sense control al cap d’un any, el Periódico 18-10-2009.


Pròrroga dels ajuts
El vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Competència, Joaquín Almunia, autoritzarà el proper 1 de desembre als governs nacionals continuar donant ajuts públics a la banca i a les petites i mitjanes empreses (pimes) fins el 2012, un any més del previst inicialment, per considerar que els condicions de crèdit encara no s’han normalitzat (...).
Tot i això, l’Executiu comunitari endurirà les condicions d’accés a aquestes subvencions públiques, que es van autoritzar per primera vegada de forma extraordinària a finals del 2008 per combatre la crisi financera.
(...) a partir de l’any que ve, qualsevol banc que rebi ajuts públics estarà obligat a presentar un pla de viabilitat o reestructuració. (...)
En el referent a les pimes, el marc extraordinari d’ajuts de la Unió Europea aprovat el 2008 ha permès als estats membres concedir subvencions per valor de 21.000 milions. Almunia vol suprimir des del 2011 la subvenció extraordinària de 500.000 euros que els estats podien concedir sense condicions a una empresa.
Agències, La Comisión permitirá las ayudas a la banca y a las pymes hasta el 2012, La Vanguardia 29-11-2010.