L’opinió de Dominique Strauss-Kahn

El tractament de l’afer sexual de l’ex director de l’FMI, pot tenir alguna relació amb les seves opinions, com aquesta?

El director general del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, va assegurar ahir que perquè la Unió Europea -i, especialment, la zona euro- funcioni millor, "és necessari que els estats renunciïn a una
part de la seva sobirania "amb l'objectiu de dur a terme una millor
coordinació de les seves polítiques econòmiques. En una entrevista (...) recalca que no és bo que els diferents països de la zona euro actuïn de forma diferent quan tenen la mateixa moneda, encara que reconeix la dificultat d'aquesta proposta, perquè "la moda actualment no és tenir més Europa ".
"Europa ha pogut evitar la catàstrofe. Els sistemes de protecció social han tingut un paper amortidor. El que li falta a la zona euro és el que tampoc tenia abans del començament de la crisi: unes polítiques econòmiques coordinades ", afegeix. Així mateix, el director general de l'FMI insisteix que el que s'ha produït no és una crisi de l'euro "com moneda ", sinó un crisi de la zona euro i, en termes més generals, d'Europa. A més, va qualificar d'un "engany enorme" els suggeriments que alguns països haurien d'abandonar la divisa comuna europea. Segons la seva opinió, és "Gairebé impossible tornar enrere", perquè si un país abandonés la zona euro perdria una gran part de la confiança necessària per finançar en els mercats. (...) Strauss-Kahn ha recalcat que les responsabilitats de la recent crisi econòmiques són "compartides" i va qualificar d"escandalós" que les entitats financeres tornin a pagar salaris molt elevats i primes als seus directius.
Europa Press, Strauss-Kahn pide cesiones de soberanía a los países de la zona euro, La Vanguardia 22-02-2011.

Temes relacionats: