7.2.11 Solucions imaginatives i no imaginatives


Solucions molt imaginatives

Dipositar els diners en cooperatives de crèdit o en bancs comunitaris*
(...) el moviment Ocupar Wall Street, iniciat al cor del capitalisme financer, ha tingut un suport popular als EUA i al món. (...)
Després de set setmanes, les ocupacions proliferen i es reforcen. Els bancs encara estan en el punt de mira. Una jove de 22 anys (...) reacciona contra la imposició del Bank of America de cobrar-li 5 dòlars per cada ús que fa de la targeta  de dèbit, mesura que volien  adoptar també altres bancs. Publica la seva protesta a internet; en unes hores 300.000 persones s’hi uneixen. Els bancs cancel·len la mesura, amb una àmplia repercussió mediàtica. Move.org, amb 5 milions d’afiliats, llança una campanya perquè la gent retiri els seus diners dels grans bancs i els dipositi en cooperatives de crèdit i bancs comunitaris. De la xarxa al carrer i d’allà al compte bancari. Els executius que fa unes setmanes brindaven provocadorament amb cava mentre veien el pas dels manifestants des de les finestres de Wall Street comencen a amagar la seva identitat en públic.
La immoralitat del món financer sembla haver trobat un contrapoder amb què no comptava: els seus propis clients.
Manuel Castells, Ocupar Wall Street, La Vanguardia 5-11-2011.


Solucions poc imaginatives
British Airways (BA) ha demanat als seus empleats que treballin gratis fins un mes aquest any(...)
Amb aquesta proposta, British Airways segueix les passes de KLM cercant “solucions imaginatives” a la crisi. La companyia franco-holandesa ha arribat recentment a un acord amb els seus pilots pel qual, aquests podran realitzar, entre altres tasques, les funcions d’agents de recollida de maletes en els vestíbuls d’arribades, així com dur a terme funcions de personal de benvinguda de la companyia.
Londres, Agències, British Airways pide a su personal que trabaje hasta un mes gratis por la crisis, La Vanguardia 17-07-2009.