Auto-ocupació en economia social

Davant la impossibilitat de trobar feina per compte d'altri com a conseqüència de la crisi i els alts índexs d'atur, els treballadors opten per unir-se per crear la seva pròpia societat i aconseguir el seu propi sou al voltant a les empreses de l'economia social, continua en aquesta línia Juan Antonio Pedreño, president de la Confederació Empresarial Espanyola de l'Economia Social (CEPES), que agrupa a 46.000 companyies amb un volum de negoci de 90.000 milions d'euros i que dóna feina a 2,3 milions de persones en cooperatives, societats laborals, mutualitats , empreses d'inserció, etc.
Pedreño assegura que, com el principal objectiu d'aquest tipus de societats és el manteniment de l'ocupació ("que és el major compromís amb la responsabilitat social corporativa"), fins i tot a costa de reduir sous i salaris, com està passant actualment, "són les úniques empreses que estan generant treball durant la crisi. Més de 24.000 llocs nous en els tres últims anys ", exposa el president de CEPES.
Durant el primer trimestre del 2011, prossegueix, s'han constituït 620 cooperatives i societats laborals que han suposat més de 3.000 llocs de treball creats. "Aquesta evolució tan important en la generació de treball es deu al compromís dels empleats amb la seva empresa", afegeix.
C.S.-S., Con espíritu se emprende, El País 16-11-2011.