7.5.1 Estructurals


Aquesta categoria és la que afecta a la mateixa estructura del sistema. Actuar per eliminar o reduir les inestabilitats implica afectar l'estructura del sistema.

Conté els següents articles:



Les economies de mercat, inherentment inestables.
Robert Skidelsky, Consoladores y estimuladores, La Vanguardia 16-08-2010.



 En els mercats, els humans –apunta el Nobel Kahneman- decidim amb la part primitiva del cervell: la del rèptil] Mesclem raó i emoció, però la memòria i una bona informació haurien d’ajudar als governants a no perdre els papers. (...) Davant les situacions crítiques, la nostra reacció animal és simplificar les dades i esquematitzar l’anàlisi per poder decidir més ràpidament... Així en la urgència reduïm problemes complexos a dues frases fins barrejar els problemes d’uns països amb els dels altres.
Lluís Amiguet, entrevista a Kemal Dervis, “Si no sabes explicarlo, no sabes gestionar una crisis”, La Vanguardia 5-12-2010.


Cal un sector públic intel·ligent, avançat al canvi, i això no està passant. És impossible gestionar el sistema financer global amb lleis de 1930 supervisades per funcionaris. Hem d'ajudar el sector públic a deixar de ser l'últim en tot, i això suposa una gran oportunitat.
Manuel Ángel Méndez, entrevista a Bill Drayton, “Es el momento de cambiar el sistema”, El País 23-10-2011.

Articles relacionats: Ni California es salva