7.8.8 Violació de Drets Humans

--> -->
Articles inclosos en aquest apartat:


La petrolera anglo-holandesa Shell va acordar desemborsa 11 milions d’euros en indemnitzacions als familiars de diversos manifestants assassinats els anys noranta, encara que va negar qualsevol connexió amb els fets denunciats i va aclarir fer la donació amb “fins humanitaris”. Shell acumula diversos judicis per violació dels drets humans arrel de les suposades connexions amb la junta militar que el 1995 va penjar a l’activista Ken Saro-Wiwa i a vuit companys per protestar pacíficament contra la planta petrolera de Ogonilàndia.
Agències, Shell da 11 millones a familiares de varios activistas asesinados, La Vanguardia 10-07-2009.



Informe d’Amnistia Internacional
Any 2015: 60 milions de persones al món estan desplaçades de casa seva. Entre les causes, la tortura i el maltractament que exerceixen 122 estats i els abusos de drets humans comesos en 36 països per grups armats. [...] 156 defensors dels drets humans han mort detinguts o víctimes d’homicidis. Aquestes són només algunes de les dades recollides en l’informe anual d’Amnistia Internacional (AI) sobre l’estat dels drets humans al món.
[...] En un comunicat, AI denuncia “l’acció deliberada de governs per atacar, abandonar o no finançar les institucions creades per  ajudar-nos a protegir els nostres drets”. Es refereix al bloqueig al Consell de Seguretat de l’ONU per aturar les massacres a Síria, les pressions de països africans per afeblir la Cort Penal Internacional o els intents de governs, com el britànic, per eludir la supervisió del Tribunal Europeu de Drets Humans.
[...] molts governs “qualifiquen la protecció dels drets humans com una amenaça per a la seguretat, l’ordre públic o els valors nacionals”.
Marc Toro, Els drets humans, a la corda fluixa, Ara 24-02-2016.