7.6.2 Limitació a la informació


(...) un llibre de memòries titulat “The Ponzi story”, signat per McMasters,  aporta nova llum sobre la personalitat de Ponzi i el paper que McMasters va jugar en el descobriment del frau.
Aquestes memòries acaben de ser catalogades pel Jay John College of Criminal Justice de New York i  estan dintre d’un paquet adquirit just abans que es destapés l’escàndol Madoff, amb més de 2.000 manuscrits relacionats amb fraus i timus històrics.
Barbara Celis, Historia de dos vidas fraudulentas, El País 10-05-2009.


Atac encobert a la privacitat amb els ‘smartphnes’
Els dos principals sistemes operatius per a telèfons mòbils avançats ('smartphones') que triomfen al mercat, iOS d'Apple (iPhone /iPad) i Android de Google, detecten i registren els moviments dels seus usuaris i han desencadenat les primeres crítiques per la possibilitat que comprometin la privacitat dels qui els utilitzen.
(...) En el cas de l'iPhone (o l'iPad), l'aparell guarda un registre de localització amb horaris, encara que aquestes dades no són enviats a Apple. Quan el telèfon es sincronitza a l'ordinador, les dades passen a aquest i, segons els programadors, són fàcilment recuperables (...).
Arran d'aquest descobriment, el diari 'The Wall Street Journal' va citar una investigació de l'analista de seguretat Samy Kamkar, que va assegurar que un telèfon Android de HTC va enviar informació de localització diverses vegades cada hora després de recopilar dades cada uns pocs segons.
(...) Les preguntes que han provocat aquestes informacions són: per a què es registren les dades dels moviments geogràfics del telèfon? i, qui necessita o utilitza aquestes dades?
(...) A principis d'aquest mes Google oferia una possibilitat per als usuaris d'Android de conèixer quant temps passen a la feina, a casa o fora de tots dos en funció de l'historial de localització geogràfica. (...)
La privacitat torna al debat públic. Les pròpies operadores telefòniques disposen en cada moment de la informació de localització d'un telèfon mòbil de qualsevol persona mitjançant les dades de les antenes a què es connecten els aparells. A més tenen la informació sobre els telèfons als quals es diu i el temps que duren les converses.
Francesc Bracero, Tu móvil sabe dónde vas, La Vanguardia 26-04-2011.